• sałata rzymska
  • 4 jajka
  • dwie garście orzechów włoskich
  • pół cytryny
  • oliwa extra vergine
  • solidna łyżeczka musztardy Dijon
  • kilka łyżeczek musztardy francuskiej

Jajka z orzechami włoskimi na sałacie rzymskiej.

Jajka z orzechami włoskimi na sałacie rzymskiej to bardzo smaczne połączenie.

PRZEPIS:

  1. Opłukane i wysuszone w suszarce do sałaty liście porwij na mniejsze kawałki i rozłóż na talerzach.
  2. Ugotowane wcześniej na twardo jajka pokrój na ćwiartki i rozłóż na sałacie.
  3. Każdą porcję posyp garścią orzechów włoskich.
  4. Na dressing wymieszaj w miseczce sok z połowy cytryny (w razie potrzeby więcej), oliwę i musztardę w takich proporcjach, by uzyskać pożądaną ilość dość rzadkiego sosu. Polej sałatkę, dopraw pieprzem i, w razie potrzeby, solą.

Jajka z orzechami włoskimi na sałacie rzymskiej 2

Jajka z orzechami włoskimi na sałacie rzymskiej 1 MAIN